vineri, 8 aprilie 2011

Iubeste-ti Corpul!! :*:*

Corpurile perfecte ale divelor de la Hollywood si cele de pe copertele revistelor glossy pot delclansa depresie in randul adolescentelor din toata lumea. Acestea uita ca 50% este Photoshop si se supun unor diete drastice ca sa arate ca vedetele lor preferate – abordare complet nesanatoasa! In adolescenta, corpul sufera o multime de transformari si de aceea trebuie sa invatam sa avem putina rabdare si sa ne iubim trupul asa cum este. Desigur, cu miscare si cu o dieta echilibrata putem sa aratam asa cum ne dorim.
 
Monica Gheorghe este instructor de fitness si aerobic si se vede adesea nevoita sa consilieze tinere nemultumite de trupurile lor. “La orele mele vin foarte multe fete dezamagite de felul in care arata, dar trebuie sa aiba incredere ca se poate. Totul pleaca de la felul nostru de a gandi. Trebuie sa inceapa sa gandeasca ca pot ajunge la o performanta cu propriul lor corp. Important e sa aiba dorinta si sa fie perseverente”, spune Monica.
 
La cursurile ei de aerobic, Monica le aminteste elevelor sale sa vina la sala din placere si nu din obligatie. “Le transmit sa nu fie stresate de felul in care arata si sa vina din dorinta de a se simti bine”, spune Monica.
 
Multe tinere ajung, din nefericire, in stare critica din cauza dietelor neechilibrate la care apeleaza ca sa slabeasca rapid. La asta contribuie si modelele din reviste, catre care tinerele aspira.
 
Cifrele nu sunt deloc linistitoare. In urma unui studiu realizat in Marea Britanie, s-a descoperit ca 46 % dintre adolescente se confrunta cu o lipsa de fier in organism din cauza dietelor nesanatoase. Lipsa fierului e asociata cu anemia, oboseala si letargia.
 
Monica Gheorghe le indeamna pe tinere sa aleaga sportul pentru o viata sanatoasa.“Ar trebui sa facem miscare, si spun asta dupa 30 de ani de sport, si aleg  miscarea pentru a ma simti o persoana echilibrata, atat interior cat si exterior. Trebuie sa fii optimista, pentru ca fiecare femeie este frumoasa in felul ei, indiferent de constitutia corporala. Miscarea inseamna sanatate! Ar trebui sa fie un mod de viata, nu trimestrial sau o data la doi ani”, spune Monica.

INVATA SA ITI IUBESTI CORPUL ASA CUM E !!! <3 <3 <3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu