vineri, 8 aprilie 2011

5 masti naturale petru un ten perfect

Îţi place tot ce e natural şi vrei să eviţi pe cât posibil produsele de îngrijire a pielii din comerţ? Există înlocuitori ai acestora 100% naturali, care pot fi preparaţi chiar la tine acasă. Iată 5 reţete de măşti hrănitoare pentru  tenul tău.








Mască hrănitoare cu avocado 


Ai nevoie de o jumătate de avocado bine copt. Zdrobeşte fructul cu ajutorul unei furculiţe şi aplică pasta obţinută pe faţă. Lasă să acţioneze 15-20 de minute şi apoi clăteşte bine cu apă călduţă. Dacă ai pielea uscată sau doreşti un plus de hidratare, adaugă şi o linguriţă de ulei de măsline în amestec.\

Mască exfoliantă cu zahăr brun


 


Ingredientele de care ai nevoie sunt: 1/4 ceaşcă cu zahăr brun şi 2 linguri de lapte integral. Amestecă-le şi cu pasta obţinută masează faţa timp de aproximativ un minut. După 10-15 minute, îndepărtează masca cu apă rece sau călduţă. 


Mască cu iaurt cu efect 


Tot ce-ţi trebuie este 1/4 ceaşcă cu iaurt şi 2 picături de ulei esenţial (de preferat lavandă sau iasomie). Combină iaurtul cu uleiul esenţial şi întinde masca pe faţă uniform. Lasă-i timp pentru a pătrunde în piele aproximativ 10-15 minute şi apoi curăţă faţa cu apă din abundenţă. Această mască este foarte eficientă în cazul pielii iritate sau arse de soare. 

Mască pentru pori dilataţi


 


Bate 2 albuşuri de ou până devin spumă. Aplică masca pe faţă şi las-o să acţioneze timp de 15 minute sau până se usucă, apoi clăteşte cu apă caldă. Pentru hidratare, poţi adăuga o linguriţă de miere.


Mască revitalizantă cu castravete



Ai nevoie de o jumătate de castravete, tocat mărunt, o lingură de iaurt şi una cu pătrunjel proaspăt tocat. Transformă incredientele într-o pastă cu ajutorul unui blender. Întinde amestecul obţinut pe faţă şi lasă-l să acţioneze aproximativ 15 minute. Spală-te apoi cu apă călduţă. 


Sper ca v-am ajuata fetelor. Pupici:*:*:* 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu